True Detective är tillbaka

True Detective slog ned som en bomb när första säsongen hade premiär 2014. Även om andra säsongen, som släpptes året därpå, inte riktigt nådde upp till samma succénivå, så är förväntningarna otroligt höga inför den tredje säsongen. Den 14 januari är det äntligen dags för säsongspremiär.

Säsong 3 kretsar kring försvinnandet av två små syskon som bor i ett litet samhälle i Ozark, USA. Den unga delstatspolisen Wayne Hays (som spelas av Oscarsbelönade Mahershala Ali) ger sig helhjärtat in i jakten på barnen. Det visar sig att fallet kommer påverka hela hans liv många år framöver. Vi ser även Stephen Dorff som spelar Hays poliskollega Roland West och Carmen Ejogo som författarinnan och lärarinnan Amelia Reardon.

Seriens skapare har valt att återgå till första säsongens dramaturgi, där händelserna utspelar sig över flera olika tidsplan: dels vid barnens försvinnande 1980, sedan år 2015. Känslan är att serien återvänder till sina mörka rötter och landsbygdsmystik. För er som gillade första säsongen ser det onekligen ljust ut – så missa inte premiären av avsnitt 1 och 2 den 14 januari på HBO Nordic.

Här kan ni se trailern så länge: