Världens dyraste filmer – här streamar du dem

Det krävs nödvändigtvis inte så mycket för att skapa en film – varken pengar eller massa utrustning. Inte alla gånger – för det finns massvis med bra lågbudgetfilmer som blivit succéer och hyllats. Däremot så kan det, i vissa fall, krävas astronomiska summor för att nå en vision, för att förverkliga en idé. Vi kommer därför lista tidernas dyraste filmer – någonsin. Givetvis kan du också streama samtliga via vår playguide!

Pirates of the Caribbean: Vid världens ände, 300 milj. dollar

Flera av Pirates of the Caribbean-filmerna kommer högt upp på listor över höga budgetar. Men det finns en film som sticker ut – det är Vid världens ände från 2007. Den kostade, enligt uppgift, dryga 300 miljoner dollar. Även om det är hiskeliga summor, så blev det ändå en succé – för filmen drog in nästan 1 miljard dollar.

Superman Returns, 270 milj. dollar

Stålmannen gjorde comeback 2013 i Superman Returns. Trots hög budget och en klassisk karaktär som de flesta känner till, så gick det sådär för filmen. Men det blev i alla fall ingen förlustaffär, då man drog in lite mindre än 400 miljoner. Det är förstås ganska mycket pengar egentligen, men för att vara en av de dyraste filmerna någonsin förväntade man sig säkert en större succé.

Trassel, 260 milj. dollar

Trassel, filmen om den långhåriga prinsessan, har sedan debuten varit en favorit hos många och tillhör numera en av de klassiska animerade filmerna. Det blev en relativt stor framgång och filmen drog in mer än det dubbla mot vad den kostade att göra.

Spindelmannen 3, 258 milj. dollar

Efter ett spindelbett i ena handen så utvecklar Peter Parker spindelliknande krafter – han kan klättra vertikalt upp för väggar, skjuta spindelnät ur handlederna och hans styrka ökar ofantligt mycket. Att omvandla den idén till film kostar en hel del, uppenbarligen. Nästan 258 miljoner dollar för att vara exakt.

Harry Potter och halvblodsprinsen  250 milj. dollar

Harry Potter-filmerna har generellt sett höga budgetar allihop. Men dyrast av filmerna är Harry Potter och halvblodsprinsen, där kostnaderna uppgick till 250 miljoner dollar.

Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten, 250 milj. dollar

Yes. Ni ser rätt. Ytterligare en Pirates of the Caribbean-film på topp 10-listan. I främmande farvatten kostade dock ”bara” 250 miljoner dollar, jämfört med Vid världens ände, som låg på 300 miljoner dollar.

The Dark Knight Rises, 250 milj. dollar

En fullkomlig succé blev det när uppföljaren till The Dark Knight släpptes 2012. Filmen, som visserligen kostade väldigt mycket pengar att skapa, drog in över en miljard dollar. Det innebär att det är den mest inkomstbringande Batman-filmen, och den sjunde mest inkomstbringande av alla filmer någonsin.

John Carter, 250 milj. dollar

Om The Dark Knight Rises blev en succé, så kan man väl nästan säga att Disneys John Carter blev ett fiasko. Biopubliken svek och produktionen gick i slutändan plus minus noll.

Avengers: Age of Ultron, 250 miljoner dollar

Senaste åren har det kommit ett helt gäng bra Avengers-filmer. Men Avengers: Age of Ultron hade något extra. Den kostade 250 miljoner dollar, men drog in dryga 1400 miljoner dollar i intäkter och är en av de mest inkomstbringande filmerna någonsin. Helt okej ändå.

Batman v Superman: Dawn of Justice, 250 miljoner dollar

Man kan tycka vad man vill om filmens innehåll – den fick ju en hel del kritik när den kom. En film med så hög budget hoppas man väl ändå ska vara bättre än så, sa en del. Men trots kritiken så drog den också in en hel del – nästan 900 miljoner dollar.