Helgens filmtips – tre lättsamma komedier

Det börjar närma sig midsommarafton och det finns mycket att stå i: lägga in sillen, köpa nubbe, plocka potatisen och rota fram regnkläder. Det är lätt att stressa upp sig när det närmar sig den här typen av högtid. Vi på tv.nu vill dig väl, därför tipsar vi nu om ett par lätta komedier du kan koppla av till nu i helgen, så att dina midsommar-batterier är fulladdade till nästa vecka. Helgens filmtips presenteras i samarbete med Bredbandsbolaget.

Dum Dummare

Den här odödliga komedin från 1994 med Jim Carrey och Jeff Daniels har genom åren gått och blivit en klassiker. Två lågintelligenta men varmhjärtade snubbar ger sig ut på äventyr för att hitta en förlorad kärlek och för att återlämna en upphittad portfölj med okänt innehåll. Allt som kan gå fel går fel. Filmen är uppskruvad, skrattframkallande och överdriven på ett bra sätt. Filmen kan du se redan nu på  fredag, 21.00, Kanal 5.

Get Him to the Greek

Skivbolagspraktikanten Aaron Green (Jonah Hill) tilldelas i uppdrag att åka från USA till London för att släpa tillbaka rocklegenden Aldous Snow (Russel Brand) för en comeback-spelning och 10-årsjubileum. Saker och ting går inte helt som planerat när det visar sig att London och rockstjärnemiljön var lite roligare än vad Aaron Green tänkt. Den visas nu på lördag, 21.00, TV3

Horrible Bosses 2

I denna film får vi följa Nick, Kurt och Dale som har kommit på en affärsidé – Shower buddy. När en investerare snor deras idé och lanserar sin egen produkt som han kallar shower pal, så smider den inte alltid så intelligenta trion halvsmarta planer för att lyckas få tillbaka sitt företag. Perfekt avslutning på helgen. Den ser du på söndag, 21.00, kanal 5.

Trevlig helg!