Helgens filmtips – spänning, drama och tidsresor

Livet är för kort för att inte kolla på film, sägs det. Det jobbiga nu för tiden är att det finns så många bra filmer att se. Valen är många och svåra. Men var inte orolig – ta vår hand så leder vi dig genom den snåriga filmdjungeln. Vira in dig i din favoritfilt, blanda dippen och häll upp chipsen. Här får ni tre stabila filmtips inför helgen. Helgens filmtips presenteras i samarbete med Bredbandsbolaget.

 

Cold in July

Året är 1989, någonstans i Texas. Richard Dane mördar inbrottstjuven Freddy Russel i självförsvar och hans liv tar en oväntad vändning. Trots att han blir hyllad som hjälte i det lilla samhället, visar det sig samtidigt att Freddys far är ute efter hämnd, vilket sätter Richard Danes familj i direkt fara. Filmen visas på TV3, fredag kl. 22.00

 


Niceville

När den unga journalisten Eugenia ”Skeeter” Phelan (Emma Stone) flyttar hem till sin hemstad Jackson, Mississippi så bestämmer hon sig för att intervjua ett flertal mörkhyade hembiträden till en artikel. Filmen utspelar sig under historiska Civil Right Movement år 1962, då segregationen och rasismen exponerades, så Skeeters artikel vänder upp och ned på det lilla samhället. Niceville visas på kanal 5, lördag kl. 21.00.

 


The Butterfly Effect

I den här kritikerrosade science fiction-thrillern får vi följa Evan Treborn som upptäcker att han kan resa bakåt i tiden genom att läsa sina gamla dagböcker. Han väljer att resa tillbaka för att fixa de problem och misstag han en gång begick, men inser att så fort man börjar ändra på småsaker i det förflutna så påverkas allting runtomkring. The Butterfly Effect ser ni på TV12, söndag kl. 22.00.

Trevlig helg!