Helgens filmtips – odödlig kärlek och spänning

Ni vet känslan när man missat att se den där klassiska filmen som kollegor, vänner och bekanta pratar om? När man känner sig efter, nästan lite trög? Lugn. Den har nog alla då och då. Vi vill förstås hjälpa er att fylla på arkivet av klassiska, bra rullar som ni inte bör missa. Därför tipsar vi om tre magiska filmer som visas på TV redan nu i helgen. Helgens filmtips presenteras i samarbete med Bredbandsbolaget.

 

Amour

I detta fina franska drama får vi följa paret George och Anne. Två 80-åringar som tidigare undervisat i klassisk musik och som lever ett stilla liv. Deras liv vänds upp och ner när Anne en dag drabbas av en stroke och deras relation och kärlek sätts på svåra prov. Du kan se Amour på nu på fredag, SVT2 kl. 21.45.

 

Armageddon

När rapporter om att en asteroid lika stor som Texas färdas i riktning mot jorden i en hastighet av 35000 km/h så rekryterar NASA ett gäng oljeborrare för att förhindra en katastrof. På 12 dagar ska Harry S. Stamper (Bruce Willis) och hans kollegor tränas till att bli astronauter för att rädda mänskligheten. Filmen kan du se på kanal 5, lördag kl. 21.00.

 

Hajen

Historien i den här kultrullen från 1975 tar sin början när en ung kvinna hittas död och halvt uppäten i turistparadiset Amity Island. Kort därefter blir även en ung pojke mördad, vilket leder till att polischefen Brody får i uppdrag att mörda den gigantiska, blodtörstiga hajen. Han tar med sig en hajforskare och en hajjägare för att sätta stopp för eländet. Hajen visas på TV3, söndag kl. 21.00.

 

Hoppas ni alla får en trevlig helg!