Helgens filmtips – pride, spänning och komedi

Vid det här laget har säkert många kommit tillbaka från sin ledighet. Stugorna på landet står återigen tomma, guppande segelbåtar lämnas ensamma i hamn och stekheta stränder utomlands töms på turister. Semestern är över för det här året, pengarna börjar sina och vädret blir svajigare. Det enda som fortfarande håller jämn kvalitet är filmerna på TV, och vi hjälper er mer än gärna att hitta guldkornen till helgen! Helgens filmtips presenteras i samarbete med Bredbandsbolaget.

 

Pride

Det är London. Det är 1984. Mitt under brinnande gruvstrejk så bestämmer sig en grupp av gayaktivister att stötta de strejkande gruvarbetarna och startar en pengainsamling. Men på grund av den tidens fördomar så tas inte pengarna emot av facket.  Aktivisterna bestämmer sig då för att hitta nya vägar för att lyckas. En väldigt fin film som lyfter tunga frågor på ett humoristiskt och lättsamt sätt. Pride visas fredag, SVT2 kl. 21.45. 

 

Argo

Mitt under den iranska revolutionen 1979 så tas drygt 50 amerikaner som gisslan när amerikanska ambassaden stormas av iransk militär i Teheran. 6 stycken amerikaner lyckas däremot fly och söker skydd hemma hos den kanadensiska ambassadören. Med vetskapen om att tiden rinner ut och att döden närmar sig så anländer CIA-specialisten Tony Mendez (Ben Affleck) för att, med en riskfylld plan, undsätta de nödställda amerikanerna. Du kan se Argo nu på lördag, Kanal 5 kl. 21.00.

 

100 steg from Bombay till Paris

En indisk familj flyttar till en liten by i södra frankrike och bestämmer sig för att öppna en indisk restaurang. Rakt över gatan så huserar Madame Mallory, som äger en restaurang som belönats med en michelin-stjärna. När hon upptäcker att det öppnat en ny restaurang precis vid hennes så uppstår rivalitet och konkurrens. Filmen visas nu på söndag, Kanal 5 kl. 21.00. 

 

Trevlig helg!