Helgens filmtips – romantik, musikal och revolution

Lika säkert som att solen går upp imorgon är också att det går bra filmer till helgen. Trots att det finns en stort urval av filmer man kan se via streaming när man vill nu för tiden så finns det ändå en charm med att kolla på TV lite då och då, som på den gamla goda tiden. I helgen går det massvis med bra filmer, så ställ alarmet och se till att samla nära och kära. Här får ni tips på tre stycken. Helgens filmtips presenteras i samarbete med Bredbandsbolaget.

 

En dag

En dag, baserad på David Nicholls bok med samma namn, handlar om Dexter och Emma. De två möts av en slump dagen innan deras universitetsexamen – den 15 juli, men därefter fortsätter de leva sina liv på varsitt håll som om ingenting hänt. Men någonstans finns det någonting där som inte vill dö, därför ses de en dag varje år. Gissa vilken? Just det: den 15 juli. Du kan se En DagTV3, fredag kl. 20.00.

 

Braveheart

Filmen utspelar sig i 1200-talets Skottland. Landet och befolkningen hålls som i ett järngrepp och förtrycks av den Engelska kungen Edward Longshanks, samtidigt återvänder huvudkaraktärer William Wallace (Mel Gibson) hem till landet han flydde som ung. Driven av ett starkt hämndbegär och osviklig tro på sina medmänniskor leder han en revolt mot sin förtryckare för att befria Skottland från Engelsmännen. Braveheart visas på TV3 lördag kl. 21.00

 

Mamma Mia!

Succémusikalen fylld av ABBA-dängor! Den handlar om den 20 år gamla Sophie och hennes mamma Donna. De bor på en liten grekisk ö och driver en taverna. När Sophies giftemål närmar sig vill hon att hennes pappa ska leda henne upp för kyrkgången. Problemet är bara att hon inte vet vem han är. Enligt sin mammas gamla dagbok finns det tre möjliga pappor. Därför bjuder hon helt enkelt in alla tre till bröllopet för att helgardera sig. Mamma Mia går på SVT1 söndag kl. 20.00.

 

Trevlig helg!