Helgens filmtips – drama, amnesi och en låtsasfamilj

Du har kommit hem från jobbet, handlat allt som behövs till helgen och kanske har barnen gått och lagt sig, djuren har somnat, allting är tyst i lägenhet och hus. För att få din kväll att bli ännu bättre behövs förstås någonting bra att se på TV. För att undvika risken att du ska behöva paddla omkring i ett hav av filmer för att hitta rätt, så kommer här tips på bra filmer i olika genrer. Helgens filmtips presenteras i samarbete med Bredbandsbolaget.

 

Boyhood

Succéfilmen Boyhood, som var nominerad till 6 stycken Oscars 2015, handlar om Mason. Vi får följa honom från 6 års ålder genom livets mest omvälvande perioder; allt från familjebråk, nya skolor, krossade hjärtan och förälskelser. Filmen sticker ut eftersom den är filmad under en 12-årsperiod, just för att kunna använda samma skådespelare genom hela filmen. Du kan se Boyhood på fredag, SVT2 kl. 21.45.

 

The Bourne Identity

Jason Bourne vaknar upp på en okänd fiskebåt mitt ute på Medelhavet. Han minns inte vem han är eller var han kommer ifrån. När han inser att han besitter högst ovanliga kunskaper och att han samtidigt är jagad av lönnmördare så tvingas han ut på en farlig resa, inte bara för att finna sin sanna identitet – utan också för att överleva. The Bourne Identity går på lördag, TV4 kl. 21.00.

 

Familjetrippen

När knarklangaren David Burke blir bestulen på hela sitt marijuanalager tvingas han till drastiska åtgärder. Han inser att han måste göra en biltur till Mexiko, tur och retur, för att fixa nytt gräs. För att passera genom tullen obemärkt måste han hitta en fake-familj som är ute på semester, och det måste göras snabbt. Han hittar en strippa och två tonåringar som kan hjälpa till. Familjetrippen visas nu på söndag, Kanal 5 kl. 21.00

 

Trevlig helg!