Helgens filmtips – Dodgeball, löpning och en betjänt

Nu är det första adventsljuset tänt, julpyntet hänger högt och lågt i hus och lägenhet. Det finns många sätt att komma in i den där efterlängtade julstämningen – vissa bakar pepparkakor, andra dekorerar apelsiner med nejlikor. Vi på tv.nu tycker det allra bästa sättet är att man umgås med nära och kära – och vad är då bättre än att samlas framför en bra film? Svar: ingenting. Därför bjuder vi er här på tre filmer ni kan se under den kommande helgen.

Helgens filmtips presenteras i samarbete med Bredbandsbolaget. Som kund hos Bredbandsbolaget kan du ta med dig ditt tv-innehåll överallt i Sverige med Bredbandsbolaget Stream.

McFarland, USA

När idrottsläraren Jim White förlorar sitt jobb så flyttar han tillsammans med sin familj till det lilla samhället McFarland. Väl där så tar han sig an en grupp problemtyngda elever utan framtidsutsikter och i hoppet om att förvandla dem till stjärnor i långdistanslöpning. McFarland, USA visas nu på fredag kl. 22.30 på Kanal 5.

Återstoden av dagen

Den här historien handlar om den disciplinerade butlern som ägnat en stor del av sitt vuxna liv åt att tjäna sin arbetsgivare. Allt för sent inser han att yrket har berövat honom sådant som vi andra tar för givet: personlig frihet och kärlek. Ni ser Återstoden av dagen på lördag kl. 21.50 på SVT1.

Dodgeball

När Peter La Fleur och hans vänner riskerar att förlora sitt gym, så bestämmer dom sig för att delta i en tävling i spökboll i Las Vegas. I potten ligger 50 000 dollar, där en vinst skulle innebära att gymmet räddas. Men det visar sig att Peters ärkefiende White Goodman också tänker delta och kommer göra allt för att stoppa honom från att vinna pengarna. Ni ser Dodgeball på söndag kl. 21.00 på TV3.

 

Trevlig helg!