Vidrigaste scenerna i Game of Thrones

Man kan säga mycket om Game of Thrones: hur storslagen serien är, hur välgjorda drakscenerna är eller hur vedervärdig Ramsey Bolton är.  En sak som sticker ut extra mycket är att så många dör. Och att många dör på brutala sätt. Och att scenerna är 0% censurerade. Man får verkligen se ALLT, så det är inte en serie för någon som är äckelmagad. Vi vill ge er en lista på ett par dödsscener som har fastnat genom seriens gång. Och återigen: SPOILERVARNING fram till säsong 7. Vill ni kolla ikapp serien kan ni som alltid hitta den via vår streamingguide.

 

Khal Drogo vs. Mago

Om du någonsin hamnar i samma sällskap som Khal Drogo, försök hålla dig sams med karln. Annars går det som det gick för Mago. Han fick halsen uppsliten och tungan utdragen genom halsen. Brutalitetsnivå: hög.

 

”The Mountain” krossar Oberyn Martells skalle

Oberyn Martell går upp i duell mot Gregor ”The Mountain” Clegane. Inte världens bästa idé, eftersom det slutar med att han får ögonen intryckta och sedan skallen krossad. Han dog 100%.

 

 Arya Stark manglar Meryn Trent

Under seriens gång har en av Game of Thrones-tittarnas stora favoriter utvecklats till att bli en mördare av rang. Här får ni se hur Arya Stark först tar formen av en annan flicka, för att sedan överraska Meryn genom att sprätta upp en kniv i båda hans ögon och sedan knivhugga honom x antal gånger i bröstet. Oerhört svårt att kolla på klippet utan att få blodiga mardrömmar.

 

 Tyrion Lannister stryper Shae med guldhalsband

En sorglig historia egentligen. Tyrion Lannister tvingas mörda en av de få kvinnor han någonsin älskat. Och han stryper alltså henne med det guldhalsband han gav till henne som kärleksgåva. Men så är det ju med kärlek ibland. I alla fall i Game of Thrones.

 

Shireen Baratheon bränns levande av sin farsa

Ja, nä. Det här är en sjukt obehaglig scen. Melisandre berättar för Stannis Baratheon att han måste offra sin dotter till Ljusets Herre, vilket han tycker låter rimligt. Så han tänder en klassisk häxbål och låter alla kolla på. Det gör ont i magen på riktigt att kolla på det här.

 

The Red Wedding

Man har blivit bortskämd med jobbiga överraskningar i Game of Thrones. Många viktiga karaktärer som plötsligt mördas eller dör på ett eller annat sätt. Men den här scenen kanske var den största chocken hittills. Det vankas bröllop mellan Robb Stark och en av Lord Walder Freys döttrar. Problemet är att Robb Stark har brutit bröllopspakten och blivit förälskad i Talisa, som också väntar deras barn. Walder Frey lackar ur och låser in hela gänget i bröllopssalen och startar en massaker. Robb dör, Talisa dör och så även bebisen i hennes mage. Catelyn Stark mördas och även de flesta av deras soldater. En riktig knockout med andra ord.

 

Jon Snow blir knivhuggen

Vår favorit Jon Snow blir förrådd av sina egna bröder i nattens väktare för att han har ett stort hjärta. Inte okej. Han luras ned till gården på Castle Black mitt i natten och där hjälps gänget åt att sätta kniven i magen på honom. Det är en hemsk scen på så många plan – inte bara för att den är vidrig pga. att den är blodig, utan för att Jon Snow inte ska dö. Tur att han återuppstod.

 

Joeffry Baratheon blir förgiftad och kvävs 

Bröllop verkar inte vara bra att gå uppenbarligen. Inte nog med The Red Wedding – här, under the purple wedding, blir även Joeffrey mördad. Inte för att vi grät några floder när det hände, men det var fortfarande en hemsk och obehaglig scen när han långsamt dör av förgiftning.

 

Viserys Targaryen får sin krona av guld.

Alla har väl haft ett störigt syskon som man bara inte orkar med. Viserys är det störiga syskonet upphöjt till tusen. Här tröttnar Khal Drogo och ger honom den krona av guld som han tjatar om hela tiden. Felet är bara att det är guld som precis smält över eld, vilket gör att Viserys dör omgående.

Vilka är era bästa (värsta) scener i GoT hittills? Kommentera gärna!