Vinterns hetaste serier att streama

För varje dag så kryper vinterkylan allt längre söderut och det tunga mörkret lägger sig som ett täcke över hela landet. Samtidigt som en del bokar resor till turkosa, ljumna hav och paradisstränder för att komma bort ett tag, så stannar de flesta ändå kvar här. Och för alla er som trotsar både minusgrader och vintermörker, så vill vi ge er ett gäng bra tips på vinterns hetaste serier.

Du kan givetvis välja att se dessa serier – och massa fler – när du vill genom vår playguide. Letar du efter en specifik film eller serie? Använd bara vår sökfunktion uppe i högra hörnet. Enkelt, lätt och snabbt för att hitta rätt. Varsågoda!

Mindhunter

Hur ska man kunna förhindra sjuka seriemördare om man inte vet hur de tänker? Det frågade sig två FBI-agenter, som bestämmer sig för att ge sig ut på en odyssé för att söka svar som kan rädda många liv.

Godless

Det är sent 1800-tal och den skoningslösa banditen Frank Griffin blir förråd av sin forne partner Roy Goode, och beslutar sig för att ta sitt 30 man stora rövargäng på en hämndodyssé. Han lovar att mörda allt och alla som står i hans väg. Roy Goode, som gömmer sig på en ranch i utkanten av den dekadenta gruvstaden La Belle i New Mexico, inser vad som är på väg att hända och gör allt för att undvika en katastrof.

 

Vikings

Det börjar bli dags för ytterligare en säsong av det historiska dramat Vikings. I serien, som är inspirerad av den ökände vikingen Ragnar Ladbrok. I serien ser både Gustaf Skarsgård och Alicia Agneson. Säsong 5 släpptes den 30 november, så redan nu kan du se de första avsnitten här.

 

Broadchurch

Vi får fortsätta följa invånarna i den lilla kuststaden Broadchurch i en tredje säsong. När en brutal överfallsvåldtäkt äger rum, så riktas misstankarna mot ett flertal män som samtliga beter sig på ett skumt sätt. Det visar sig att offret inte är det enda som råkat ut för den hänsynslösa gärningsmannen.

Alex

Den korrupta och hårdhudade polisen Alex försöker göra sig kvitt med sitt förflutna; ta sig bort från den mörka sidan. Men kriminella krafter vägrar släppa taget, vilket gör att både Alex och hans familjs liv sätts på spel.

Knightfall

Med Tom Cullen i spetsen får vi följa en grupp tempelriddare under 1300-talet i deras jakt på den Heliga Graal. Om du gillar Vikings så är det här serien för dig. Serien hade premiär den 7 december på HBO Nordic.

Köttets Lustar

Henrik Schyffert är precis som många andra – en velande köttätare. Man borde inte, fast man gör det ändå. I den här samhällsserien får vi följa honom när han bestämmer sig för att möta köttindustrin och se den i vitögat. Första avsnitten kan ni se på SVT Play.

The Crown

Första säsongen av det brittiska kostymdramat gjorde succé. Nu kommer Drottning Elizabeth II och skildringen av rivaliteten, romanserna och politiken kring det brittiska kungahuset tillbaka återigen. Säsong 2 hade premiär den 8 december på Netflix.

Gunpowder

I den här brittiska miniserien i tre delar följer vi med under den så kallade krutkonspirationen i England år 1605. En grupp katoliker är missnöjda över hur kungen styr landet och har planer på att mörda honom i ett brutalt bombdåd, vilket leder till en katt-och-råtta-lek med dödlig utgång. Där vi i huvudrollen får se Game of Thrones-bekanta Kit Harington. Serien hade premiär på HBO Nordic den 19 december.

Peaky Blinders

Det är 1920-tal i Birmingham och gangsterfamiljen Shelby, ökända för sin grymhet och brutalitet, vill ta sig uppåt i hierarkin och nå framgång. För att nå dit så är familjen, med Tommy Shelby i spetsen, beredda att göra vad som helst. Säsong 4 av Peaky Blinders som nu finns att se på både Netflix och C More. .

Fröken Frimans krig

I en tid då kvinnor hade varken makt, rösträtt eller pengar i samhället, så beslutar sig en grupp kvinnor för att starta ett kooperativ. Med den engelska suffragettrörelsen som förebild, så gör gruppen allt för att frigöra sig och få ett mer självständigt liv, vilket möter motstånd hos framför allt männen. Hela säsongen finns nu tillgänglig på SVT Play.

Bron

Den svensk-danska kriminalserien, som nått stora framgångar och blivit oerhört populär hos tittarna, går in i sin fjärde och sista säsong. Sofia Helin kommer som vanligt spela polisen Saga Norén som jobbar på länskrim i Malmö. Säsong 4 har premiär på Nyårsdagen.

Har du tips på någon ny serie som du inte vill att man ska missa? Tveka inte på att tipsa oss!